X
تبلیغات
طرز تهیه انواع سرکه و ترشی و چاتنی های ترشی

lilia

طرز تهیه انواع سرکه و ترشی و چاتنی های ترشی

نکته هایی برای تهیه ترشی, چاتنی های مناسب ترشی



       ترشی یکی از مخلفات خوشمزه و دلخواه برای انواع غذا‌های ما ایرانیان است



ترشی یکی از مخلفات خوشمزه و دلخواه برای انواع غذا‌های ما ایرانیان است. اگر می خواهید ترشی های


 خوشمزه درست کنید این مطلب را از دست ندهید.


ترشی


به طور كلی می توان ترشی ها را به دو گونه ی متفاوت تقسیم بندی كرد. نوع اول دارای سركه‌ی شفاف، معطرشده با انواع ادویه و مجموعه ای از سبزی ها و صیفی جات است. اما نوع دیگر ترشی غلیظ و غیرشفاف است كه از جوشاندن بیشتر و تبخیر شدن مایعات آن بافت ترشی تغییر می‌كند و غلیظ می شود.


 

خرد كردن مواد اولیه‌ی ترشی ها به سلیقه‌ی سازنده‌ی آن می تواند در اندازه های بزرگ، متوسط و كوچک خرد شود. نكته بسیار مهم برای به دست آوردن نتیجه‌ی بهتر آن است كه سركه‌ی مصرفی مرغوب باشد. زیرا سركه‌ی نامرغوب اسیداستیک كمتری دارد و در نتیجه قدرت كمتر برای نگهداری طولانی مدت مواد غذائی، موجب فاسد شدن ترشی می شود.


 

سركه مرغوب باید 4 درصد اسیداستیک داشته باشد. همچنین میزان سركه در تهیه‌ی ترشی ها و گرفتن نتیجه‌ی مطلوب بسیار مهم است و باید سركه كاملاً روی مواد ترشی را بپوشاند تا مانع از خراب شدن آن شود.


 

جالب است بدانید كه سابقه‌ی درست كردن ترشی به 4000 سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد و حتی از 2000 سال پیش در هند، ترشی و چاتنی مصرف می شده است.


 

ترشی، از جمله‌ی چاشنی هائی است كه در بیشتر كشورهای آسیائی مصرف می‌شود. تركیب سبزی ها و میوه های مختلف با سركه، برای افزایش زمان نگهداری آن ها و بهره‌مند شدن از این مواد غذائی در فصل هائی از سال كه دسترسی به این گونه مواد غذائی به صورت خام وجود ندارد، از قدیم معمول بوده است. در مورد تاریخچه‌ی ترشی در ایران هم، باید گفت كه قدمت درست كردن ترشی در ایران، به زمان قوم ماد برمی‌گردد. این، در حالی است كه از عمر ترشی صنعتی در ایران 70 سال می‌گذرد.


نكته هائی كه در تهیه‌ی ترشی خوب لازم است!


نوع سركه‌ی مورد استفاده، با كیفیت ترشی نسبت مستقیم دارد. سركه‌ی خوب باید طبیعی و فاقد رنگ و بوی بد باشد. اغلب سركه های موجود در بازار، شیمیائی و مصنوعی است. در نتیجه ترشی های تهیه شده با آن ها، طعم خوبی نخواهد داشت.


 

در بعضی از ترشی ها، به جای سركه می توان از آبغوره استفاده كرد، مانند هفت بیجار، نازخاتون و ...، در این صورت، آبغوره را باید حرارت دهید تا چند جوش بخورد و كمی غلیظ تر شود.

 بهترین نوع سركه برای تهیه‌ی ترشی، سركه‌ی انگور می باشد.


 

پاره‌ای از مواد كه در تهیه‌ی ترشی، به كار می‌رود، باید همراه سركه پخته شوند. در این صورت، باید از ظرف‌های لعابی و استیل برای جوشاندن این مواد استفاده كرد.


 

ظروف مناسب برای تهیه‌ی ترشی، ظرف های شیشه ای، پلاستیكی و یا سفالی می باشد كه باید درِ محكم داشته باشد و تا حد ممكن خیلی گشاد نباشد.


 

در فصل تابستان، باید درون یخچال نگهداری شوند؛ اما در فصل زمستان می توان آن ها را در جای كم نور و خنک هم نگهداری كرد. گفتنی است كه بعضی از ترشی ها بسیار حساس اند و در هر صورت باید در یخچال نگهداری شوند، مانند ترشی میوه.


 

اگر ترشی را درون شیشه نگهداری می كنید، باید با روزنامه یا نایلون سیاه پوشانده شود تا نور باعث تغییر رنگ و طعم آن نشود.


 

مواد ترشی را پس از شستن، باید ابتدا در صافی ریخت تا آب آن ها گرفته شود. سپس روی پارچه‌ی تمیزی پهن كنید تا رطوبتشان هم گرفته شود. ترشی سریع كپک می زند. ظرفی هم كه ترشی در آن ریخته می شود، باید كاملاً خشک باشد.


 

در بعضی از ترشی ها از فلفل تازه استفاده می شود كه اگر در دسترس نبود، می توان از پودر فلفل هم استفاده كرد.



نکاتی برای تهیه ترشی,تهیه انواع ترشی


منبع: beytoote.com

موضوع :
برچسب ها : ,

+ نوشته شده در 1397/9/24ساعت 14:03 توسط admin | تعداد بازديد :4 |

عناوين مطالب پربازدید
طرز تهیه سوپ انار
همه چیز درباره ماهی
طرز تهیه انواع سرکه و ترشی و چاتنی های ترشی
آشنایی با خواص اسفناج
طرز تهیه انواع کتلت مرغ
خواص گردو، استرس تان را کنترل کنید
آشنایی با آلوئه ورا و خاصیت آلوئه ورا
طرز تهیه دونات پرتقالی
طرز تهیه خورش صیفی جات
باربیکیو ها
 
دیانا چت سیستم وبلاگدهی ماسیس چت | شما چت | شلوغ چت | ققنوس چت اهواز چت | خوزستان چت | قشم چت اهواز چت | خوزستان چت | اهوازی چت طراحی چت روم